Wenst u op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes? ?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

APOTHEEK DETILLEUX-DEHON

Optimaal ruimtegebruik dankzij een ‚bijzondere‘ configuratie...

Toen de eigenaar van de apotheek ons opzocht, had hij een gebouw gekocht dat achter zijn toenmalige apotheek gelegen was. Een mooie gelegenheid om de indeling van de apotheek compleet om te gooien… 

Uitdagingen? 
De oorspronkelijke apotheek was niet alleen zeer krap, maar had ook de vorm van een trechter. 
plan2
Anderzijds werd veel ruimte in beslag genomen door de trap tussen het gelijkvloers en de backoffice op de bovenverdieping.
Nog een beperking was het hoogteverschil van bijna een meter tussen de oorspronkelijke ruimte en de nieuwe beschikbare ruimte.

Een inrichting voor meer zichtbaarheid en een grotere efficiëntie
Elke apotheekinrichting heeft zijn eigen bijzonderheden als het gaat om stijl, beschikbare ruimte,...maar ze hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: meer ruimte om producten tentoon te stellen, minder ruimte voor de backoffice, meer comfort voor het personeel en een betere service voor de patiënt.

Onze architecten hebben besloten om aan de ene kant van het gebouw een ingang voor de patiënten te voorzien en aan de andere kant een ingang voor de leveranciers. De nieuwe ruimte, lager gelegen en ver weg van de inkom, werd gereserveerd voor thuisverzorging, een zone om bereidingen te maken en een kantoor. De kleine ruimte op de bovenverdieping werd een bewakingsruimte, met een kleine keuken en de backoffice.
Dehon detilleux- agencement pharmacie- aménagement pharmacie-conceptexpo-conceptexpo pharma (3)
Dehon detilleux- agencement pharmacie- aménagement pharmacie-conceptexpo-conceptexpo pharma (7)
Dehon detilleux- agencement pharmacie- aménagement pharmacie-conceptexpo-conceptexpo pharma (1)
Om de doorgang van de patiënten te vergemakkelijken was het belangrijk om de toonbanken en de kassa‘s achteraan in de grootste ruimte onder te brengen. Dat was helaas niet mogelijk door de krapte van de ruimte en de aanwezigheid van de trap.
Om dit te omzeilen stelden onze architecten voor om een ‚Japanse trap‘ te plaatsen. 
escalier
Het principe is eenvoudig: de treden overlappen elkaar niet helemaal, zodat de gebruiker zijn linkervoet op de eerste trede moet zetten, dan de rechtervoet op de volgende trede enzovoort. Op die manier kan de trap steiler worden gemaakt, terwijl de treden toch een zekere diepte behouden.
Dehon detilleux- agencement pharmacie- aménagement pharmacie-conceptexpo-conceptexpo pharma (6)
Dit systeem levert niet alleen veel extra ruimte op, want dankzij een ingenieus idee werden er rekken ingebouwd in de trap. Zo werd de trap ‚onzichtbaar‘ terwijl er meer ruimte werd gecreëerd voor het plaatsen van producten. Door deze plaatswinst konden de toonbanken toch achteraan in de ruimte worden geplaatst, vlak voor de trap.
Dehon 11
Om de lichtinval te behouden werd een glazen doorgang geïnstalleerd tussen de bovenverdieping en het gelijkvloers.
Dehon detilleux- agencement pharmacie- aménagement pharmacie-conceptexpo-conceptexpo pharma (2)
Verder kozen onze architecten voor licht en houten meubilair om een gevoel van ruimte te creëren. Hun ronde zijkant doorbrak het hoekige aspect en creëerde meer warmte.
Dehon detilleux- agencement pharmacie- aménagement pharmacie-conceptexpo-conceptexpo pharma (4)
Met als resultaat een frontoffice die van 20 naar 115 m² ging, meer comfort voor het personeel, een betere service voor de patiënten en meer efficiëntie.

Een nieuwe winkel, een showroom, een pop-up store, een herinrichting van uw verkoopruimte?
Van enkele tot verscheidene honderden m² zullen wij u een project voorstellen dat afgestemd is op uw doelstellingen en uw budget.

Chargement