De Pharmacie du Triomphe in het gloednieuwe Delta ziekenhuis van de CHIREC-groep

Een mix van industriële elementen in een warm kader, dat was de opdracht voor onze architecten.

Het Delta ziekenhuis moest een echte leefruimte worden. Een deel van het gelijkvloers is bestemd voor winkels en een grote cafetaria.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het grote aantal bezoekers, wilde ook de Ponthot-apotheek zich in deze ruimte vestigen.

Het ging om een gloednieuw gebouw, dus moest Conceptexpo de volledige inrichting verzorgen, inclusief het ontwerp, het design en zelfs de afwerking en de plaatsing van de meubels.

De apotheek onderscheidt zich door haar gedeeltelijke ronde vorm en ook door haar dubbele inkom; zowel vanuit het ziekenhuis zelf als van buiten het ziekenhuis is er toegang tot de apotheek. 

Efficiëntie is sowieso het toverwoord, net zoals bij elke apotheek die onze architecten hebben ontworpen. Doel is om de ruimte zodanig in te delen dat er een zo klein mogelijke administratieve ruimte ontstaat en een zo groot mogelijke verkoopruimte. Op die manier creëer je een vlotte doorloop. Dankzij de indeling, een duidelijke bewegwijzering en een optimale plaatsing van de verschillende producten, creëer je duidelijk aparte zones.
Triomphe-04

Hoe kun je met een beperkt budget er toch in slagen om een eigen karakter en een persoonlijke inrichting te realiseren?

De eigenaar wilde een budgetvriendelijke inrichting, op een omvangrijke oppervlakte van bijna 300m². Daarom kozen we voor een 'industriële' look in een warm kader, dat de apotheek toch een bepaald karakter geeft.
Triomphe-02
Onze architecten besloten om geen vals plafond te plaatsen en om de muren 'bloot' te laten en zwart te verven. Dankzij een verlaagd plafond in wit hout (op maat), creëerden we een luxueus en lichtrijk effect. 
Triomphe-07
Ook kwam er een wachtruimte, een afgescheiden gespreksruimte en een kinderplek, wat het idee van een leefruimte onderstreept en ook de relatie tussen patiënt en apotheker versterkt. De verschillende zones ontstonden enerzijds door de opstelling van de meubels maar ook dankzij specifieke kleurkeuzes en een aangepaste bewegwijzering.
Triomphe-09
Triomphe-08
Triomphe-11
De vloer is in tegels met hout- en betonuitstraling. 

Het meubilair werd volledig op maat ontworpen en geproduceerd in onze schrijnwerkerij.
Triomphe-12
De circulatievlotheid, de aanwezigheid van voornamelijk hout op de vloer, het meubilair in wit en zwart, de kleuraccenten en de planten maken het geheel modern, lichtgevend en warm.
Triomphe-10
De backoffice werd gedeeltelijk gerealiseerd met recuperatiemateriaal.
Triomphe-16
Triomphe-19
De opvolging op de werf ten slotte bleek uiterst moeilijk door het aantal personen van de Chirec-groep die betrokken waren bij de volledige werf. Of het nu de technische gegevens, de reglementeringen, of nog wat anders betrof, men diende zich aan te passen aan de soms tegenstrijdige informatie.

Na 10 weken werken, opende de Pharmacie du Triomphe haar deuren !

Van enkele tot verscheidene honderden m² zullen wij u een project voorstellen dat afgestemd is op uw doelstellingen en uw budget.