PROSHOP VAN DE GOLF DE L’EMPEREUR RELAIS & COUNTRY CLUB

PROSHOP VAN DE GOLF DE L’EMPEREUR RELAIS & COUNTRY CLUB

Een minimalistische en tijdloze winkel

De Golf de l’Empereur, waarvan de 18 holes gelegen zijn in het hart van Waals-Brabant, is grondig gerenoveerd met als resultaat een gloednieuw gebouw met vijf verdiepingen dat in juli 2016 in gebruik werd genomen. Het gebouw in een hedendaagse stijl herbergt een hotel met 14 luxueuze suites, een clubhouse, conferentiezalen, … en een gloednieuwe winkel: de Proshop l’Empereur.
aménagement de magasin, proshop, golf de  l'empereur GolfShopPro-Final-000
Focus op het concept …

Vaak worden golfwinkels ingericht in een “Engelse countryclub”-stijl. De directie van L’Empereur wou echter een andere weg inslaan en heeft gekozen voor een sobere en strakke uitstraling die samen met de beheerder van de club, André de Baker, ontwikkeld werd.

De belangrijkste doelstelling was om de 80 m² van de winkel in te richten in drie zones: een backoffice-zone voor de opslag, het herstellen en maken van materiaal op maat in de werkplaats, een andere zone voor de uitrustingen en het technisch materiaal (clubs, ballen, accessoires, enz.) en een “Test putting”-zone. 

Tijdens de inrichting van de ruimte lag de focus steeds op het comfort van de gebruiker, de optimalisering en vermindering van de backoffice-ruimte ten voordele van de uitbreiding van de productenruimte en de “Test putting”-ruimte.

De inrichting moest niet alleen tijdloos, licht en luchtig zijn, er moest ook gebruik gemaakt worden van stevige, kwaliteitsvolle en chique materialen. De op maat gemaakte meubels werden door onze architecten getekend en geproduceerd in onze werkplaatsen. Ze zorgen voor de sfeer van een luxueuze winkel maar zetten evenzeer het gevarieerde aanbod in de kijker. 
GolfShopPro-Final-001 

Voordelen halen uit de technische beperkingen …

Onze architecten moeten bij elke winkelruimte die ze inrichten telkens de uitdaging aangaan met de technische beperkingen van het gebouw. In dit geval kregen ze hoofdzakelijk te maken met een tien meter hoge erker, drie overlopen van verschillende hoogtes, een hoogteverschil van 60 cm en een plafond met een hoogte van 2 meter tot 2,60 meter.
GolfShopPro-Final-006
Het “laagste” gedeelte werd gebruikt voor de “Test putting”-zone, een mooi afgebakende zone, geverfd in de sfeer van een “golfgreen”.

De inrichting van het vitrinegedeelte was gericht op het creëren van displays zodat er meer producten getoond kunnen worden en het buitenlicht optimaal benut wordt. 

Kom het resultaat live ontdekken of op de website.


Een nieuwe winkel, een showroom, een pop-up store, een herinrichting van uw verkoopruimte?
Van enkele tot verscheidene honderden m² zullen wij u een project voorstellen dat afgestemd is op uw doelstellingen en uw budget.