Apotheek Bastien - Wellin

Apotheek Bastien - Wellin

EEN VERDUBBELDE OPPERVLAKTE EN EEN NIEUWE INRICHTING MET FOCUS OP FUNCTIONALITEIT EN DIRECT CONTACT MET DE PATIËNTEN.

De apotheek Bastien, die een echt succes kende op het gebied van klantenbezoeken, werd geconfronteerd met een ruimteprobleem. Om dit op te lossen besloot mevrouw Bastien een nieuw gebouw te laten oprichten naast de huidige apotheek. Met deze oplossing kon ze de oppervlakte verdubbelen.

De nieuwe indeling moet het in de eerste plaats mogelijk maken om efficiënter te werken en toch de warme en familiale sfeer te behouden om zo een direct contact te hebben met de patiënten.


PharmacieBastien-0000

Hoe is de efficiëntie concreet toegenomen?


Allereerst dankzij de optimalisatie van de back-office :
 
  • Installatie van een robot om het stockbeheer te automatiseren.
  • Creatie van een leveringszone los van de hoofdingang, dicht bij de stock en rechtstreeks verbonden met de robot. Een robot die in de toekomst de beloofde producten en parafarmacie 24 uur per dag kan bezorgen dankzij de installatie van een automaat aan de buitenzijde.
  • Plaatsing van een IMV-robot (individuele medicatievoorbereiding).
Wellin 10_01
Wellin 14_01
Wellin 13_01
Uiteraard zijn de verschillende ruimtes van de back-office (stock, kantoren, voorbereiding van de beloofde producten,…) functioneel ingericht en gesitueerd in het achterste gedeelte - de 'koude zone' van de apotheek.

Het verbeteren van de ruimte voor patiënten was ook een factor die bijdroeg aan het verhoogde comfort en de uitbreiding van de diensten : 

  • Integratie van digitale schermen achter de balies van de OTC-afdeling, die een dynamische, innovatieve en aantrekkelijke manier van communicatie mogelijk maakt.

Wellin 09_01

  • Dankzij het meubilair en de duidelijke signaletiek is de patiëntenruimte opgedeeld en opnieuw ingericht in verschillende "zones": receptie, balieruimte, geïsoleerde ruimtes, ruimtes bestemd voor doorgang of wachten, een kinderzone, enz. Het geheel bevordert op die manier een gemakkelijke circulatie, het ontdekken van producten en biedt een mogelijkheid tot zelfbediening. 

Wellin 25_01

  • De producten zijn in de 'zones' geplaatst volgens hun thema en het advies dat ze nodig hebben: OTC, baby, beauty, seizoensgebonden producten, natuur, fyto, SAV, ...

  • Door deze inrichting kan de oppervlakte worden vergroot waarin de producten worden getoond. .

Andere positieve elementen:   

  • De toename van de zichtbaarheid van de apotheek van buitenaf, uiteraard door een groter en aantrekkelijker geveloppervlak, maar ook door het gebruik van ramen om een mooie signaletiek te creëren.

Wellin 02_01

  • De herinrichting van de parking die meer comfort biedt aan de patiënten: vervanging van de straatstenen, een betere organisatie van de ruimte en een verhoogde toegankelijkheid tot de apotheek. 
Wellin 01_01

Een familiale sfeer en veel licht ...

Bij de creatie van deze sfeer, die erg belangrijk is voor mevrouw Bastien, werd veel aandacht besteed aan materiaalkeuze, hun vormen, kleuren en indeling.

Wellin 06_01
Onze architecten kozen voor lichtgekleurd meubilair en hout. De ronde kanten van bepaalde meubels en het verlaagde plafond maakten het mogelijk om de hoeken te doorbreken en een warme sfeer te creëren.
Wellin 03_01
Om de ruimte maar ook de producten zo goed mogelijk te verlichten, zijn een groot aantal richtbare spots geïnstalleerd, zowel op het verlaagde plafond als op rails. 
Wellin 08_01
Het design van de balies, het verlaagd plafond, de gladde betonvloer en de keuze van de verlichting zorgden voor een vleugje design en luxe. 

Wat waren onze betrokkenheid en uitdagingen bij dit project? 


Onze teams zorgden voor het volledige inrichtingsproject van de apotheek: designontwerp, afwerking, elektriciteit, schilderwerk en montage van de meubels. Met twee kleine uitzonderingen: de plaatsing van de ramen en de gladde betonvloer.

Het spreekt vanzelf dat alle meubels op maat werden gemaakt in onze timmerwerk- en schilderwerkateliers.
Wellin 15_01
Wellin 17_01
De grootste technische uitdaging was het beheren van de aansluiting tussen het nieuwe en het oude gebouw.

Er was bijvoorbeeld een aanpassing nodig tussen de verschillende niveaus van vloer en plafond. Het verlaagde plafond bood de beste oplossing. Hierdoor ontstond een optisch effect dat dit verschil compenseert ...

De uitstekende samenwerking met de architecten heeft ongetwijfeld bijgedragen tot het goede beheer van dit project.

Of het nu gaat om een beperkt aantal m² of enkele honderden m², wij bieden u een project aan op maat van uw doelstellingen en uw budget.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uw projecten te bespreken. Wij analyseren uw aanvraag met aandacht en creativiteit!